Rolex Reviseren

crown

Rolex Reviseren

Het Zwitserse horlogemerk Rolex behoort zonder enige twijfel tot één van meest bekende horlogemerken ter wereld. Hoewel het merk te boek staat als Zwitsers, is de merknaam bedacht door een Duitse zakenman, Hans Wildorf. Deze Hans Wildorf legde de merknaam in 1908 vast, maar tot op de dag van vandaag is niet geheel duidelijk hoe hij op de naam Rolex kwam. Zelf gaf hij aan dat het een zelfbedachte naam is, zonder enige verdere betekenis.

Enige mystiek past bij dit merk en dit komt de naam en historie alleen maar ten goede. Een Rolex horloge is voor veel mensen een statussymbool. De marketing rondom dit merk is hier dan ook sterk op gericht. Een Rolex horloge is zonder meer een kostbaar bezit te noemen. Een horloge als dit heeft natuurlijk recht op goed onderhoud, iets wat in vaktermen het reviseren van een horloge wordt genoemd. Een Rolex reviseren betekent dat uw horloge blijft functioneren op de manier zoals dit hoort. Een Rolex reviseren vereist specifieke kennis en expertise.

vakmanschap2

Rolex reviseren, de APK van uw Rolex

Uw Rolex reviseren kunt het beste zien als regulier periodiek onderhoud van uw horloge. Net als bij een auto wordt ook hier de motorkap geopend, om zo bij het complexe uurwerk van het horloge te komen. Dit uurwerk, een complex systeem van radertjes, minieme schroefjes, veertjes en wat al niet meer zij, wordt ook wel het kaliber van het horloge genoemd. Het is belangrijk dat het kaliber van uw Rolex in goede conditie is. Immers, alleen dan kunnen alle onderdelen in harmonie met elkaar samenwerken en kan uw horloge de prestaties leveren die u ervan mag verwachten.

Eén van de dingen die standaard onder Rolex reviseren vallen is het vernieuwen van de olie. Na een aantal jaren wordt de kwaliteit van de olie in het uurwerk minder. Dit heeft tot gevolg dat het uurwerk minder goed, dus eigenlijk minder gesmeerd, loopt. Slijtage ligt dan op de loer en ook kan dit gevolgen hebben voor de precisie van het uurwerk.

Een ander onderdeel van Rolex reviseren is het controleren van de pakkingen. De pakkingen in uw Rolex zorgen dat uw horloge waterdicht is. Rolex heeft op dit vlak een reputatie hoog te houden. Zo was het Rolex die voor het eerst op de markt (1926) kwam met een horloge dat 100% waterdicht was. In 1960 werd een Rolex horloge aan de buitenkant van een onderzeevaartuig bevestigd, dat tot een diepte van elf kilometer afdaalde. Het horloge bleek waterdicht te zijn en bestand tegen de enorme druk op deze diepte. Een unieke prestatie, waarbij de pakkingen natuurlijk een grote rol speelden. Pakkingen kunnen uitdrogen en wanneer dit het geval is, dan komt de waterdichtheid mogelijk in het gedrang. Reden genoeg om hier aandacht aan te schenken en, indien noodzakelijk, de pakkingen te vervangen tijdens het proces dat Rolex reviseren heet.

Niet alleen door verminderde kwaliteit van de olie kunnen onderdelen in het kaliber van uw Rolex horloge slijten. Onder Rolex reviseren valt ook het vervangen en/of repareren van onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Hierbij is het goed om te weten dat onderdelen voor een Rolex horloge lang niet altijd gemakkelijk te verkrijgen zijn. De zoektocht naar onderdelen die vervangen moeten worden kan enige tijd in beslag nemen. Bovendien kan het zo zijn dat een specifiek onderdeel in het geheel niet te bemachtigen is.

Een laatste onderdeel van Rolex reviseren dat aandacht verdient is het opnieuw afregelen van het uurwerk. U begrijpt dat dit een klus is die ervaring en kennis vereist en waarbij geconcentreerd werken een absolute must is.

vakmanschap2

Uw Rolex reviseren doet Horlogereparatie West-Friesland voor u!

U wilt natuurlijk niets liever dan dat uw Rolex horloge in handen is van iemand die verstand van zaken heeft. U verwacht ongetwijfeld van uw juwelier dat hij deze ‘iemand’ is. De kans is echter groot dat uw juwelier ervoor kiest om uw Rolex op te sturen naar de fabrikant. Dit betekent dat u uw horloge vaak voor langere tijd kwijt bent. Bovendien betekent dit vaak dat het horloge alleen wordt nagekeken op het door u aangegeven niet of slecht functionerende onderdeel.

Wanneer u kiest voor Rolex reviseren door Horlogereparatie West-Friesland, dan weet u precies waar uw horloge zich bevindt. Uw Rolex ligt dan namelijk in de werkplaats van mij, Alexander Schutte, horlogemaker met alle kennis, expertise en ervaring in huis waar uw horloge recht op heeft. Voordat ik aan uw Rolex reviseren begin hoor ik graag van u wat meer over het horloge. Naast een waarde die uit te drukken is in geld, heeft een horloge namelijk ook vaak een waarde die juist niet uit te drukken is in geld. Bijvoorbeeld omdat het horloge een erfstuk is. Wil je een horloge echt de aandacht geven die het verdient, dan is het goed om het verhaal dat erbij hoort te kennen.

Bent u op zoek naar iemand die uw Rolex kan reviseren? Op zoek naar iemand met passie voor het ambacht van horlogemaker en naar iemand met oprechte belangstelling in u en uw Rolex? Neem dan contact op met Horlogereparatie West-Friesland.

Rolex Datejust Revisie